dde09


Montaj tamplarie PVC si aluminiu

Oferim servicii de tamplarie PVC si aluminiu cu adevarat calitative, raportate la costuri corecte si termene de executie reale. Gama de servicii este variata, oferind in acelasi timp si accesorii aferente tamplariilor cu geam termopan, servicii de livrare si montaj, dar si intretinere si reparatii termopane.

Am realizat cu succes numeroase proiecte, atat pentru persoane fizice cat si juridice, asigurand inca de la inceput consultanta specifica in vederea obtinerii unui grad ridicat de satisfactie din partea clientilor nostri. Am executat masuratorile necesare si constatarile, proiectarea, transportul la destinatie, montajul si garantia lucrarilor efectuate.

Cum se montează corect o fereastră
Încă de la început dorim să vă atragem atenţia că acest ghid are un caracter informativ, limitat din punct de vedere al detaliilor importante, familiare unui profesionist. Vă recomandăm să-l lecturaţi în scopul cunoaşterii etapelor de montare a unei ferestre cu profile din PVC sau aluminiu, însă, pentru realizarea propriu-zisă a acestei operaţiuni, considerăm că e indispensabilă contribuţia unui specialist.

Prima etapă în înlocuirea ferestrelor este demontarea tâmplăriei vechi. În continuare vom descrie etapa demontării tâmplăriei cu recuperarea acesteia:
1. Mai întâi scoateţi ochiurile mobile şi panourile de sticlă din ochiurile fixe (în cazul ferestrelor din PVC sau aluminiu).
2. Spargeţi tencuiala care acoperă rama, descoperind complet atât marginile acesteia, cât şi zona dintre zid şi fereastră umplută cu spumă de montaj. Puteţi face aceasta folosindu-vă de bormaşina cu percuţie.
3. Scoateţi şuruburile de montaj care fixează în perete rama ferestrei. Pentru facilitarea operaţiunii, vă recomandăm să folosiţi o maşină de găurit cu percuţie şi şurubelniţă.
4. Cu ajutorul fierăstrăului electric tăiaţi perimetral spuma poliuretanică ce umple rostul de montaj (spaţiul dintre ramă şi zid).
5. Scoateţi rama veche folosindu-vă, dacă e nevoie, de ciocanul cu cap moale şi de levier, cu atenţie pentru a nu deteriora tâmplăria.

După îndepărtarea ferestrei vechi, curăţaţi rezidurile rămase. Eliminaţi resturile de spumă de montaj şi praful cu ajutorul unui aspirator. Daţi jos şi urmele de tencuială sau gips.

Calarea și alinierea panoului
Înainte de a aşeza tâmplăria în poziţia de montaj, asiguraţi-vă că aţi montat solbancul pe latura inferioară a ramei, dacă doriţi şi montarea glafurilor (interior şi exterior). Solbancul se montează prin clipsare pe panoul de tâmplărie, orizontal jos.
1. Se introduce tâmplăria în gol, fixaţi-o provizoriu, cu ajutorul penelor de montaj, la o distanţă de 10 ÷ 20 mm faţă de laturile golului, perimetral, astfel încât panoul să fie centrat în gol.
2. Poziţionarea tâmplăriei în gol se face cu ajutorul penelor de montaj. Penele pot juca şi rolul de contra-sprijin pentru şuruburile de montaj.
3. Folosiţi nivela pentru a vă asigura că tâmplăria este aşezată corect. 4. În momentul în care tâmplăria este fixată în distanţiere (pene) şi este în poziţie corectă, se trece la fixarea ei de marginile golului, folosindu-se şuruburile de montaj și bormaşina cu percuţie şi şurubelniţă.
5. După fi xare, veri icaţi din nou alinierea corectă a tâmplăriei, pe verticală şi pe orizontală, folosind nivela.
6. Fixarea glafurilor de exterior se realizează prin clipsare în partea inferioară a ramei de tâmplărie. Suplimentar, se realizează etanşeizarea cu silicon.
7. După fixarea tocului, spaţiul dintre zidărie şi tâmplărie (rostul de montaj) trebuie izolat astfel încât să nu permită pătrunderea aerului şi umidităţii. De aceea, el se umple cu spumă poliuretanică.
8. După izolarea rostului, puteţi monta ochiurile mobile pe rama fixă. Fixaţi ochiul mobil în balamaua aflată în partea inferioară a ramei. Apoi introduceţi bolţul de fixare în jumătatea de balama aflată în partea superioară a cercevelei şi împingeţi până când acesta intră în jumătatea de balama montată pe ramă. Folosiţi un ciocan pentru a introduce complet bolţul de fixare.
9. După fixarea în ramă a ochiurilor mobile, aşezaţi pe balamale capacele de protecţie. Tot în această etapă puteţi monta mânerul ferestrei şi verifi ca dacă acesta funcţionează uşor. 10. Fixarea sticlei se realizează cu ajutorul unor distanţieri din material plastic care trebuie introduși între ramă şi panoul de sticlă. Acești distanţieri se numesc cale şi port-cale. Rolul lor este de a distribui greutatea sticlei în mod optim pe ramă. Calele suplimentare se introduc între geam şi port-calele poziţionate anterior folosindu-vă de lopăţica de calare, cu ajutorul căreia ridicaţi sticla.
11. După calarea sticlei, baghetele de fixare şi de termoizolare se fixează în locaşuri. Se fixează mai întâi baghetele de geam de dimensiuni mici şi apoi cele cu dimensiuni mari, care se pot arcui. 12. Spuma poliuretanică se poate tăia după 1- 2 de ore de la introducerea acesteia în rostul dintre panou și zid, când a format deja o peliculă întărită la suprafaţă. Pentru îndepărtarea surplusului de spumă poliuretanică folosiţi un cutter.
13. După ce aţi realizat gletuirea golului interior al ferestrei, puteţi monta glaful de interior. Pentru fixarea glafului de perete, puteţi opta pentru una dintre cele două modalităţi de prindere:
• fixarea cu adeziv
• fixarea cu ciment (adeziv pentru gresie/faianţă);

În acest mic îndrumar am încercat să prezentăm o informaţie cât mai exactă. Totuși, procesul de măsurare, confi gurare și instalare este unul complex, și de aceea, vă recomandăm, încă o dată, să apelaţi la ajutorul unui specialist pentru punerea acestora în practică. În cazul în care vă decideţi să realizaţi singur aceste etape, va trebui să vă asumaţi consecinţele posibilelor erori sau eventuala pierdere a garanției.

Totodata va punem la dispozitie un calculator de reparatii termopane unde puteti afla pretul pentru serviciile oferite, fara costuri ascunse. Pentru a sti inca de la inceput pretul, click aici:

comanda reparatii termopane

Prelucrarea datelor cu caracter personal - DGPR

  Showroom:

 • Bucuresti,
    Sos. Oltenitei, Nr 56
 •   0769 250 340

 

Orar

 • Luni - Vineri : 9:00 - 17:00
 • Sambata, Duminica : inchis
 • Ne deplasam in Bucuresti si Ilfov.
  Contacteaza-ne pentru o programare !
 • Contact

Retele sociale

 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • DA Design Confort srl

  Expertul dvs in ferestre si usi termopan. Produsele noastre sunt fabricate din tamplarie PVC REHAU, armate cu otel zincat, feronerie si sunt certificate d.p.d.v. al calitatii.

  Va oferim:
  GARANTIE 10 ani la toate profilele REHAU !

  Site-urile noastre:

  termopane-official.ro

  plase-insecte.eu

  glafuristop.ro